3 Perspective profunde care va vor deschide larg mintea

Sunt anumite momente in viata care ne pot transforma intr-un mod extraordinar. Acestea sunt momentele in care mintea creaza o mare schimbare in constiinta noastra, facandu-ne sa experimentam realitatea dintr-o perspectiva cu totul diferita. Acestea sunt momente care ne ajuta sa crestem din durere si sa ne maturizam in cea mai buna varianta a noastra.

Pentru majoritatea oamenilor, durerea este cel mai ingrozitor dusman, asa ca atunci cand sufera, ei incearca tot posibilul sa lupte sau sa fuga de durere, ca si cum aceasta ar fi un monstru care se tine dupa ei. Realitatea este ,insa, ca durerea exista pentru binele nostru, daca ii dam atentie deosebita si intelegem de ce se confrunta cu prezenta in domeniul nostru de constiinta.

Durerea este un apel de trezire

Durerea este acolo pentru a ne aminti ca este ceva in neregula cu viata noastra si ca trebuie sa luam masuri pentru a corecta aceasta nelegiuire. Durerea ne schimba modul de a trai, astfel incat suntem captivi in continuare, iar atat timp cat neglijam durerea, nu vom fi liberi de ea.

Din nefericire, cei mai multi dintre noi incearca sa linisteasca durerea sau sa o amorteasca prin metode rapide. Luam medicamente costisitoare, ne ingradim cu droguri si bauturi alcoolice, navigam ore intregi fara rost pe internet si privim la televizor, in eforturile noastre disperate de a uita de durere. Oricat de mult am evita durerea, este acolo mereu, ascunsa in viata si asteptand momentul potrivit sa se manifeste in spatiul nostru mental.

Daca ne-ar placea cu adevarat sa depasim durerea, trebuie sa intelegem mai intai ce este si de ce este acolo. Apoi, trebuie sa abordam cauzele sale principale, si nu doar sa o evitam sau sa o tratam la nivel de simptom.

https://theunboundedspirit.com/insights/

Adevarata iubire nu poate fi ranita

Cand oamenii iubesc, ei plaseaza de obicei conditii pentru dragostea lor. Cand aceste conditii nu sunt indeplinite, se simt dezamagiti si raniti. Apoi, ei percep dragostea ca ceva dureros, de evitat si de neincredere.

Adevarata dragoste, totusi, nu pune conditii. Adevarata iubire da orice, fara a cere ceva in schimb. Deci, chiar daca dragostea nu este reciproca, nu conteaza pentru omul care iubeste cu adevarat. El sau ea continua sa iubeasca si acest lucru este singurul care conteaza.

Asa cum soarele radiaza lumina, ale carei raze cad pe fiecare fara discriminare, in acelasi fel o pesoana care iubeste radiaza razele iubirii si oricine ajunge in contact cu ea poate experimenta energia iubitoare emanata.

Nimeni nu este rau

Nu exista o persoana in viata care sa fie rea – oamenii se pot comporta in moduri pe care le consideram aberante, datorita numeroaselor motive, fara a le examina sau intelege. Acest fapt ne distorsioneaza perceptia si creaza o bariera psihologica intre noi si ei.

Cand judecam oamenii, le proiectam in esenta o imagine care nu are nimic de-a face cu cine sunt. Pentru o mai buna intelegere, trebuie sa renuntam la prejudecati si sa examinam in mod sincer circumstantele vietii care determina sa gandeasca si sa se comporte in anumite moduri. Astfel, vom putea vedea lucrurile din perspectiva lor proprie, iar asta ne va trezi empatia fata de ei, ceea ce in randul lor ne vor trata cu compasiune.

„Ipotezele tale sunt ferestrele tale spre lume. Indepartati-le din cand in cand, sau lumina nu va intra.” – Isaac Asimov

loading...

Lasă un răspuns