Trucuri pentru dezghețarea parbrizului, oglinzilor și a incuietorilor

Iarna este, în general, o perioadă nu tocmai bună pentru șoferi. Schimbarea anvelopelor, curățarea zăpezii și a gheții de pe mașină, dezghețarea parbrizului și a geamurilor – sunt doar câteva din problemele pe care le întâmpina șoferii pe timp de iarnă.

 Sfaturi simple de îngrijire a mașinilor pe timp de iarnă:

Geamuri înghețate

Cum rezolvați problema: amestecați oțet cu apă (utilizați un raport de 1: 3) și pulverizați această soluție pe geamurile înghețate, pentru a le curăța.

Metoda 2: Dacă găsiți geamurile mașinii deja înghețate, există o modalitate simplă de a le dezgheța rapid. Într-o sticlă cu pulverizator, amestecați următoarele ingrediente: 20 ml de alcool, 6-7 ml de apă și 1 picătură de detergent pentru vase. Aplicați amestecul pe geamurile înghețate, iar gheața se va topi.

Geamuri aburite

Cum se rezolvă problema: Când geamurile se aburesc, o modalitate extraordinară și ușoară de a le curăța este ștergerea cu un burete pentru tabla de scris. Acest truc va lăsa cu ușurință un parbriz sau un geam, fără urmă mizerie.

Cum puteți preveni: Umpleți o pungă de hârtie sau un sac de pânză cu așternut pentru pisici și puneți sub scaunul mașinii. Aceasta va absorbi umezeală și va preveni o eventuală aburire.

Un sfat: Nu lăsați sticlele cu apă deschise sau alte băuturi în mașină peste noapte.

Oglinzi înghețate

Cum se poate preveni: Pentru a evita gheața de pe oglinzile laterale, puteți să le acoperiți peste noapte cu pungi de plastic. Când scoateți pungile de plastic în ziua următoare, veți vedea că oglinzile sunt fără gheață și nu va trebui să le curățați!

Încuietori înghețate

Cum se rezolvă problema: O modalitate ușoară de a dezgheța încuietoarea mașinii este folosirea unui dezinfectant pentru mâini. Alcoolul din el va topi gheața și vă va permite să vă deblocați mașina. Doar puneți câteva picături de dezinfectant pe cheie sau în gaura cheii și vedeți cum funcționează.

De asemenea, puteți utiliza o metodă veche, bună pentru a remedia această problemă: încălziți cheia mașinii cu o brichetă și introduceți-o în butuc.

Cum să preveniți: Pentru a face acest lucru, încercați să pulverizați puțin WD-40 în gaura cheii. Dacă faceți asta regulat, veți evita acesta problema.

Dacă gasiți utile aceste sfaturi, trimiteți si prietenilor! Mulțumim.

 

sursa: brightside

loading...

Lasă un răspuns