Căldura cauzează depunerea aluminiului, din folia de aluminiu, pe alimente. Toxicitatea aluminiului cauzează demență, Alzheimer și cancer

Aluminiul este un neurotoxic cunoscut, și, potrivit profesorului Christopher Exley de la Universitatea Keele, produsele care conțin aluminiu sunt susceptibile de a favoriza creșterea bolii Alzheimer. Într-un articol publicat în jurnalul  Frontiers in Neurology, el scrie:

„Toți cumpărăm un neurotoxic cunoscut în creierul nostru, de la concepția noastră până la moartea noastră. Prezența aluminiului în creierul uman ar trebui să fie un steag roșu care să ne avertizeze pe toți despre potențialele pericole ale epocii de aluminiului.

De unde știm că boala Alzheimer nu este manifestarea toxicității cronice de aluminiu la om?

Persoanele cu toxicitate din aluminiu, prezintă multe dintre aceleași simptome ca și cele cu demență, Parkinson, ADHD, autism și alte boli neurologice, iar dovezile în creștere sugerează că aluminiul poate juca un rol semnificativ în dezvoltarea acestor (și alte) boli.

 

Puteți fi expus la aluminiu mai mult decât credeți

 

Aluminiu se găsește într-o gamă largă de produse de consum, printre care:
Produse alimentare cum ar fi praf de copt, făină de sare, sare, cremă de cafea, produse de panificație, dar și în alimente prelucrate, coloranți și agenți de coagulare.
Medicamente, cum ar fi antiacide, analgezice, antidiareice și altele; aditivi cum ar fi stearatul de magneziu.
Vaccinuri – Hepatita A și B, Hib, DTaP (difterie, tetanos), vaccinul pneumococic, Gardasil (HPV) și altele.
Produse cosmetice și de îngrijire personală, cum ar fi antiperspirante,  deodorante (inclusiv cristale de sare, alum), loțiuni, produse de protecție solară și șampoane.
Produse din aluminiu, inclusiv folie, cutii, cutii de suc, cutii și sticle de apă.

Aproximativ unu la sută din aluminiu pe care îl ingerați oral se absorbe în corpul dumneavoastră – restul este mutat de către tractul digestiv, asigurându-vă că funcționează bine. Aluminiul rămas poate fi depus nu numai în țesutul cerebral, ci și în nervi, oase, ficat, inima, splina și mușchi.

În timp ce un procent poate suna ca o cantitate mică, sarcina dvs. totală toxică va depinde de cantitatea totală de toxine pe care le expuneți în timp. Dieta dvs. și sănătatea digestivă vor juca, de asemenea, un rol în cât de mult corpul dumneavoastră este de fapt capabil să elimine.

Expunerea profesională la aluminiu crește riscul pentru Alzheimer.
Un studiu de caz publicat recent, a constatat nivel ridicat de aluminiu în creierul unui om care a fost expus la aluminiu la locul de muncă timp de opt ani. El a murit mai târziu de boala Alzheimer.

Potrivit autorilor, este primul caz care arată o  legătură directă între boala Alzheimer și nivelul ridicat de aluminiu, din creier, după expunerea profesională.

Un alt studiu anterior a sugerat că aluminiu din alimente și apa potabilă contribuie la creșterea ratei Alzheimer, menționând că:

„În ultimii ani, interesul pentru rolul potențial al metalelor în patogeneza bolii Alzheimer (AD) a crescut considerabil.

În special, s-a sugerat neurotoxicitatea aluminiului (Al) după descoperirea sa în plăcile senile și în incurcările neurofibrilare, care reprezintă principalele semne neuropatologice ale AD.

Al este omniprezent în viața de zi cu zi și poate intra în corpul uman din mai multe surse, în special din apa potabilă și consumul de alimente … [Elementele prezente în apa de băut, cum ar fi fluorura, cuprul, zincul sau fierul, pot avea de asemenea un efect la tulburări cognitive sau la modificarea oricărei neurotoxicități a Al „.

Într-adevăr, zeci de studii au arătat că  fluorura provoacă leziuni cerebrale și scade IQ-ul.

Agricultorii din Islanda, de exemplu, susțin că animalele lor sunt bolnave din cauza contaminarii cu fluor, din mediu – unele până la punctul de a fi eutanasiate. Alții raportează rate mai mari de daune dentare și infertilitate în rândul animalelor lor.

Un alt studiu asociat, cu expunerea profesională legată de aluminiu, la dezvoltarea fibrozei pulmonare, o condiție în care cicatrizarea pe plămâni face dificilă respirația. În acest caz, expunerea a avut loc în timpul șlefuirii materialului Corian.

În ansamblu, pare rezonabil să se concluzioneze că, combinația dintre aluminiu, fluorură și / sau o serie de alte toxine poate duce la boala Alzheimer în plus, față de o serie de alte probleme de sănătate.

 

Sursa

loading...

Lasă un răspuns