Puteri de vindecare ale oțetului. Folosiți aceste 3 tipuri de oțet pentru beneficiile lor!

Oțetul este o modalitate ieftină și ușoară de a vă îmbunătăți sănătatea. De la reducerea riscului de cancer, până reducerea procesului de îmbătrânire, există câteva lucruri pe care oțetul le mai poate face pentru dumneavoastră.

Puteri de vindecare

În timp ce majoritatea oamenilor știu că oțetul curăță și oferă strălucire de sticlă, de obicei nu știu că este o sursă excelentă de vitamine, minerale, aminoacizi esențiali și enzime. În plus, are câteva puteri uimitoare de vindecare.


Cercetările arată că oțetul este un mod nutritiv și minunat pentru a vă proteja împotriva bolii.

Tipuri de oțet

1) Oțetul de cidru de mere este cel mai puternic și mai sănătos din toate tipurile de oțet, deoarece conține aceleași substanțe nutritive importante ca merele. Aceasta include beta-caroten și potasiu. De asemenea, conține enzimele și aminoacizii care se formează în timpul procesului de fermentație.

Oțetul de cidru de mere are un conținut ridicat de potasiu care ajută la creșterea celulelor, țesuturilor și organismelor. În plus, conține calciu pentru a ajuta la menținerea oaselor sănătoase, a transmite impulsuri nervoase și a regla contracția musculară.

Oțetul de cidru de mere este, de asemenea, o sursă bună de fier și magneziu.

În cele din urmă, acest tip de oțet este grozav pentru oricine suferă de digestie slabă sau de alte tulburări digestive, deoarece ajută stomacul să producă acid clorhidric, o substanță care ajută la digestie. Beți puțin în fiecare zi sau adăugați-l în aluatul de produse coapte.

Fiți sănătoși cu acest remediu de oțet de cidru de mere!

2) Oțetul de vin roșu a fost folosit de secole ca medicament. Este plin de antioxidanți anti-îmbătrânire și este lipsit de colesterol, fără sodiu și grăsime. Oțetul din vinul roșu ajută la prevenirea afecțiunilor legate de vârstă, cum ar fi bolile de inimă și cancerul.

La fel ca vinul, oțetul de vin rosu este plin de flavanoizi. Aceștia ajută la scăderea nivelului de colesterol și la reducerea riscului de apariție a bolilor inimii și accident vascular cerebral. De asemenea, poate scădea tensiunea arterială.

Utilizați-l pentru a da aroma la legume, carne și sosuri de paste.

3) Oțetul balsamic a fost folosit ca tonic și gargară de secole. Este bogat în antioxidanți și potasiu. Este minunat, sa-l folosiți la salate.

Modalități de utilizare a oțetului

1. Oțetul poate fi folosit pentru a vindeca arsurile și pentru a reduce orice umflătură sau inflamație. Aplicați oțet de cidru de mere direct pe arsuri. De asemenea, poate atenua durerea musculară.

2. Adăugați oțet de cidru de mere într-o oală cu apă fiartă și apoi inhalați aburii pentru a elimina congestia nazală.

3. Folosiți orice tip de oțet pe bază de plante pentru a scăpa de o durere de cap. Îmbibați o cârpă cu apă și oțet, apoi aplicați pe frunte. Stai liniștiți și relaxați. Pentru migrene, adăugați orice tip de oțet într-o oală cu apă clocotită. Inhalați aburul din vas și vă va scăpa de durerea de cap.

4. Gargara cu apă caldă 50-50 și oțet poate calma o durere în gât.

5. Aplicarea unei compresii cu oțet rece pe pielea arsă de soare, va ușura disconfortul.

6. Pentru mușcături dureroase de insecte sau înțepături, se face o pastă din oțet și amidon de porumb și se aplică direct pe mușcătura sau înțepătură.

Dacă v-a plăcut acest articol, distribuiți-l si prietenilor!

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. 

Sursa foto: healthline.com

loading...

Lasă un răspuns