Tatuajul biosensibil care își modifică culoarea, când nivelul de zahăr din sânge se schimbă


O echipă de cercetători de la Harvard și MIT au venit acum cu o alternativă destul de curioasă.
Folosind o cerneală specializată, ei au venit cu un tatuaj biosensibil, unul care își va schimba culoarea în funcție de nivelul de zahăr din sânge.

Cunoscută sub numele de cerneală DermalAbyss – în prezent, încă în stadiul demonstrației de concept și care nu este disponibilă pentru publicul larg – este capabilă să urmărească nivelurile de pH, precum și concentrațiile de sodiu și glucoză din fluxul sanguin. La o cantitate prea mare de glucoză cerneala devine maro. Prea mult sodiu și devine verde (cel puțin sub lumină UV). Violetul și rozul indică un nivel de pH în schimbare.

„Cerneala DermalAbyss prezintă o abordare nouă a biointerfețelor ,în care suprafața corpului este redată ca un afișaj interactiv”, explică echipa într-un videoclip promoțional.

Cerneala dinamică nu este conectată direct la fluxul sanguin, pentru a fi corectă; monitorizează de fapt lichidul interstițial, o substanță care înconjoară celulele tisulare. Apa, ionii, substanțele mici dizolvate – inclusiv sărurile, zaharurile, grăsimile, aminoacizii și hormonii – își fac în mod constant drumul prin acest lichid pe pereții capilarelor.

În prezent, a fost testat doar pe pielea porcului, care este foarte asemănătoare cu a noastră . Cu toate acestea, cu siguranța funcționează .
Studiile la om sunt în continuare necesare pentru a vedea daca este funcțională cu pacienții. Există reacții alergice pe care oamenii le pot avea cu cerneala? Tehnologia se va descompune în timp?

Cu toate acestea, putem spune că aceasta este o soluție destul de nouă și elegantă pentru o problemă care nu a fost abordată într-adevăr de ceva vreme. Încă este invazivă, desigur – dar numai la început, după care devine doar o parte a biologiei tale.
Cercetătorii subliniază faptul că tatuajul poate lua orice formă sau ce formă doriți, la fel ca și tatuajele convenționale

Sursa

loading...

Lasă un răspuns