Top legume și fructe cu pesticide. Moduri simple de a curăța fructele și legumele de pesticide.

Astăzi, mai mult de 65% din legume și fructe au ieșit pozitiv la testul pentru reziduurile de pesticide. Aceasta înseamnă că, dacă nu cumpărați doar fructe și legume certificate organic, probabil că consumați zilnic un număr de substanțe chimice.

Pentru a informa publicul despre aceste pericole și a le educa despre cum să rămână sănătoși, Grupul de Lucru pentru Mediu (EWG) publică un raport anual despre cele mai murdare și mai curate fructe și legume pe care le puteți cumpăra. Cea mai proastă listă este numită „Dirty Dozen”, iar acestea sunt cele 12 elemente pe care ar trebui să le asigurați pentru a cumpăra produse ecologice.


Cele doisprezece produse de pe actuala listă a „Dirty Dozen” al EWG sunt:

1.mere

2.căpșuni

3.struguri

4.țelina

5.piersici

6.spanac

7.ardei gras negru 

8.nectarine (importate)

9.castraveți

10.cireșe

11.mazăre (importată)

12.cartofi

Fructele și legumele cu cele mai puține pesticide sunt:  

1.avocado

2. porumb la conservă 3.conopidă

4.varza

5.mazăre (congelată)

6.ceapa

7.sparanghel

8.mango

9.papaia

10.kiwi

11.vinete

12.grapefruit

13.pepene galben

Indiferent, oricare ar fi fructele și legumele pe care le achiziționați, ar trebui să vă asigurați că le-ați curățat bine înainte de a le mânca.

Modalități de a face fructele și legumele sigure pentru consum.

Există câteva modalități ușoare de a vă curăța produsele și de a le mânca mai sigur. Ambele metode sunt și ieftine. Nu trebuie să cumpărați niciun fel de „spălători” scumpi, după cum probabil ați văzut în magazin. Nu, puteți să vă curățați legumele și fructele cu obiecte simple care sunt probabil deja în bucătăria dvs.

Oțet alb

Prima opțiune este utilizarea oțetului alb. Puteți cumpăra oțet alb din oțet distilat destul de ieftin în magazine. Pur și simplu creați un amestec de apă și oțet alb, și apoi înmuiați produsele dvs. în el. Amestecul va fi de 90% apă și oțet alb 10%. Înmuiați fructele și legumele pentru aproximativ 15 minute și apoi clătiți.

Veți observa că vasul de apă are mult murdărie și reziduuri rămase în el. Acest lucru este bine pentru aproape toate fructele, dar din moment ce coaja este mai poroasă, ele pot lua un gust de oțet, deci nu folosiți această metodă pentru ei. În schimb, puteți folosi suc de lămâie în locul oțetului.

Apa sărata

A doua opțiune este la fel de simplă: apă sărată. Combinați 98% apă și 2% sare. Înmuiați din nou timp de aproximativ 15 minute. Această clătire va elimina majoritatea reziduurilor de pesticide de contact de pe suprafața fructelor și legumelor.

Fiți mereu precauți când spălați produsul, chiar dacă este organic. Spălarea, va elimina în mod obișnuit aproximativ 80% din pesticidele din alimentele dumneavoastră.

Spălați cu atenție, în apă rece, pentru a vă proteja sănătatea familiei.

 

Foto: hortitecnews.com

loading...

Lasă un răspuns