Uitați de ibuprofen, acest remediu natural este mai eficient! Aflați ce alte proprietăți puternice mai are.

Conform studiilor recente, uleiul esențial de cimbru și substanța activă timol, sunt agenți antiseptici și antibacterieni puternici. Timolul este adesea folosit la o parte din șervețele antibacteriene și antiseptice, datorită proprietăților sale puternice. Alte studii au putut, de asemenea, să descopere că timolul poate reduce durerea. Ar putea părea ciudat în zilele noastre, dar de fapt oamenii au folosit ulei de cimbru pentru a reduce durerea încă din trecut.


S-a descoperit că uleiul de cimbru este un analgezic mai bun decât Ibuprofenul!


Un studiu iranian de la Universitatea din Babol a descoperit că uleiul de cimbru este un puternic analgezic natural, care funcționează chiar mai bine decât cele mai multe medicamente pentru ameliorarea durerii, cum ar fi Ibuprofenul. Studiul a fost efectuat pe 84 de femei cu dismenoree primară, cu vârstă de 18-24 ani. Dacă nu sunteți familiarizat cu termenul, dismenoreea primară este sindromul menstrual greu care vine cu crampe dureroase, greață, dureri de cap, dureri de spate și amețeală. Sunt afectate femeile tinere, de obicei după 2 ani de menstruație și nu provoacă dureri pelvine în celelalte etape ale ciclului menstrual.

Oamenii de știință au împărțit femeile în două grupe – la unul a fost administrat ulei de cimbru, în timp ce, la celălalt a fost administrat Ibuprofen. Ibuprofen a ajutat, dar rezultatele în grupul tratat cu ulei de cimbru sunt mult mai eficiente.

Iată câteva dintre celelalte beneficii pentru sănătate ale uleiului de cimbru:

Proprietăți antiseptice

 

Uleiul de cimbru este un mare agent natural antiseptic, care poate preveni infecțiile la nivelul rănilor și poate accelera recuperarea pielii. Acest lucru se datorează prezenței compușilor cum ar fi camfen și cariofilen.

Un tonic natural


Uleiul de cimbru va stimula circulația și va îmbunătăți funcțiile sistemelor: cardiovascular, digestiv, circulator și scheletic, consolidând în același timp sistemul imunitar.

Reduce tensiunea arterială crescută


Uleiul de cimbru arată că poate scădea tensiunea arterială ridicată și poate reduce riscul bolilor cardiovasculare.

Remediu antireumatic


Circulația incorectă și nivelul ridicat de acid uric în sânge sunt cele două cauze principale ale reumatismului, artritei și gutei. Din fericire, uleiul de cimbru poate ajuta în ambele cazuri. Acesta vă poate îmbunătăți circulația și vă poate ajuta în procesul de eliminare, reducând în mod eficient durerea cauzată de aceste boli inflamatorii.

Pe lângă aceste beneficii, uleiul de cimbru poate distruge și ciuperca unghiilor și poate fi utilizat pentru candidoză, vaginită și infecții ale tractului urinar și vezicii urinare. Poate fi folosit pentru spălarea reziduurilor de pesticide de pe produsele alimentare. Atunci când este folosit ca tonic pentru păr sau pentru piele, uleiul de cimbru poate îmbunătăți calitatea și sănătatea acestora. Uleiul poate ucide paraziți și poata împiedica insectele să intre în casă.Amestecat cu uleiuri, cum ar fi uleiul de nucă de cocos, uleiul de măsline, sau uleiul de jojoba, uleiul de cimbru poate deveni un remediu puternic pentru alopecia areata. Datorită unei posibile iritări, este mai bine să-l folosiți în amestec cu un alt ulei – acesta funcționează cel mai bine atunci când este amestecat cu ulei de grapefruit, lămâie, bergamot, rozmarin sau ulei de pin.Sursa: health-holistic-living.com

Foto: inquisitr.com

loading...

Lasă un răspuns